Neni përditësuar 25 nëntor 2020 në 3 orë 04 më


download Adobe InDesign 2020 i aktivizuar paraprakisht


InDesign 2020 mbështet formatet SVG, SVGZ et SMIL (animacion SVG vendas) dhe do ta japë prodhimin si përmbajtje vektoriale kur eksporton në. PDF, HTML, EPUB ose Publish Online. Për më tepër, grafike SVG i animuar mund të parapamet në panelin e Shikimit të Ndërveprimit EPUB d'InDesign.

Çfarë ka të re në InDesign
Gjatë gjithë vitit të kaluar, Teknologjia për Botime ishte pjesë e programit të pamjes paraprake që testoi versione të reja të'InDesign. Shumë karakteristika të shtuara ishin në listën tonë të dëshirave!

Këtu keni një listë të asaj që mund të prisni nga Adobe. InDesign 2020. (Keni vërejtur ndryshimin e emrit? "CC" është fshirë.)

Rregullat e kolonave
Rregullat e kolonave mund të shtohen automatikisht midis kolonave në një kornizë me shumë kolona. Rregullat e kolonave mund të nxirren nga ngritja e vijës së sipërme të tekstit në zbritjen e vijës fundore të tekstit. Në rastin e një kornize të zbrazët të tekstit me Vendos Rregullat e Kolonës të aktivizuara, rregullat zbatohen nga pjesa e sipërme në pjesën e poshtme të kornizës së tekstit. Sapo të ketë një ose më shumë karaktere në bllokun e tekstit, rregulli i kolonës zbatohet nga ngjitja e rreshtit të sipërm në zbritjen e rreshtit të poshtëm të tekstit në kornizë, siç është një paragraf. Për të shtuar rregullat e kolonës, zgjidhni funksionin në kutinë e dialogut Opsionet e bllokimit të tekstit (Objekti> Opsionet e Bllokut të Tekstit) ose në kutinë e dialogut Style Style

Gjeni imazhe të ngjashme
Përveç funksionalitetit të disponueshëm në panelin e Bibliotekave CC, përdoruesit tani mund të gjejnë burime të ngjashme grafike direkt nga grafikë të vendosur në faqosjet e tyre InDesign. Për të gjetur burime të ngjashme, një përdorues mund të klikojë me të djathtën mbi burimin grafik në dokument InDesign dhe zgjidhni Gjeni figura të ngjashme, zgjidhni burimin grafik dhe zgjidhni Redakto> Gjeni figura të ngjashme, ose zgjidhni burimin grafik dhe klikoni në butonin Gjeni figura të ngjashme në panelin e vetive. InDesign do të kërkojë në Adobe Stock dhe panelin e Bibliotekave CC. Kërkimi mund të bëhet më specifik duke prerë pjesë të klipit burimor. Të gjitha pasuritë që përputhen do të renditen në panelin e Bibliotekave CC.

Kontroll i përmirësuar i drejtshkrimit / Kontroll i drejtpërdrejtë i drejtshkrimit
Ashtu si dialogu Gjeni / Modifikuesi, përdoruesit tani kanë mundësinë të ndryshojnë drejtimin e kërkimit të tyre. Përdoruesit nuk duhet të shqetësohen më për kapërcimin e një fjale gabimisht dhe për të gjetur të gjithë dokumentin ose historinë për ta gjetur atë fjalë. Ashtë një kursim i madh i kohës, sidomos kur kontrolloni drejtshkrimin e një dokumenti që përmban shumë tekst.

Variablat e politikave
InDesign tani mbështet shkronjën e ndryshueshme, një format i ri font i tipit të hapur që mbështet atribute të personalizuara si trashësia, gjerësia, prirja, madhësia optike, etj. një përdorues për të modifikuar atributet e personalizuara.

Caktoni shkurtore të stileve duke përdorur tastierë pa një tastierë numerike
Në versionet e mëparshme d'InDesign, përdoruesit e desktopit dhe laptopëve që nuk kishin një tastierë me tastierë numerike nuk mund të caktonin shkurtesat e stileve. Përdoruesit tani kanë aftësinë për të caktuar pothuajse çdo shkurtore të tastierës në stilet duke përdorur tastierat pa një tastierë numerike.

Faqja kryesore
Në versionet e mëparshme, për të shfaqur ekranin kryesor, përdoruesit duhet të mbyllnin të gjitha dokumentet e hapura. Tani, ekziston një buton i ri i shtëpisë i cili do të hapë ekranin kryesor kur të doni. Ikona e re lejon përdoruesit të lëvizin nga një dokument në ekranin kryesor duke klikuar butonin e shigjetës ose ikonën. InDesign.

Për më tepër, menutë që më parë ishin pjesë e shiritit të aplikimit (Opsionet e ekranit dhe modaliteti i ekranit) janë shtuar në shiritin e veglave.

kërkim Creative Cloud
Funksioni i kërkimit në krye të ekranit bazë është përmirësuar. Ndërsa shtypni, Frazat e sugjeruara të kërkimit fillojnë të shfaqen në një listë zbritëse, me elemente të kërkuara më parë. Shiriti i kërkimit tani shfaqet në qendër të ekranit bazë dhe shfaq artikujt përkatës në Ndihmë / Mbështetje, Aksionet e përdoruesve dhe dokumentet e punës.

Renditni në panelin Links me opsionin Scale
Faktori i shkallës në panelin Links tani mund të renditet si numra. Në versionet e mëparshme, faktori i shkallës u rendit alfabetikisht, siç tregohet më poshtë.

Mbështetje për motorin me tekst për gjuhët e Azisë Juglindore
Një motor i ri me tekst, Harfbuzz, shtohet nën World-ready composer. Ky motor përmirëson dhënien e skenareve për gjuhët e mëposhtme të Azisë Juglindore: Tajlandez, birman, khmer, lao et cinghalais.

Importimi SVG
Skedarët e formatit VG dhe SVGZ mund të importohen në dokumente InDesign dhe InCopy. Para, SVG nga bibliotekat CC u importuan si PNG në InDesign, por tani, ato do të importohen si SVG. Lexoni SVG, si dhe Animacionin Vendor (BUJQESH), mbështeten nga InDesign dhe mund të eksportohet në HTML dhe ePub. Ky opsion është i disponueshëm si në kutinë e dialogut Opsionet e eksportit të objektit (Skeda e ePub dhe HTML Eksport) dhe në dialogun e eksportit HTML dhe ePub.


0
0.0 vlerësim
0 / 5 yjet (0 pikëpamje)
i shkëlqyer0%
Shume mire0%
mesatare0%
i dobët0%
i tmerrshëm0%

anuloj

 

Vlerësoni këtë artikull

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *