Neni përditësuar 5 Dhjetor 2020 në 4 orë 05 më

 

Pse tani WordPress shtuar automatikisht
NOREFERRER, NOOPENER të gjitha lidhjet në target_blank ?

Rel = »noopener» : një atribut për të siguruar më mirë lidhjet objektivin bërë = bosh.
Rel = »noreferrer» : një atribut shtesë në pjesën e parë vetëm për Mozilla Firefox
por më veçanërisht një atribut që pengon çdo rrjetë të jashtëm faqe për të marrë drejtimin e trafikut (referrer).

shkurt, në praninë e këtij atributi noreferrer, Në një vend në WordPress 4.7.4 ose më e madhe që të arrijë një lidhje
në një vend me një mjet vizita B ndjekja nuk do të transmetojë informacionin që është duke shkaktuar këtë trafikut në mjet matës.
Site B nuk do të jetë në gjendje të dinë se vendi A ka dërguar N viziton atë, të cilat mund të jenë shumë problematike në raste të caktuara : ish : ortakëri.

Shtimi atribut noopener është në përgjithësi shumë e rekomanduar për të gjitha lidhjet në target = "_ blank" për të korrigjuar krisje të sigurisë zbuluar.
Shtimi atribut noreferrer atij një interes shumë më të diskutueshme. Kjo mund t'ju kërkojë të ndryshme problemin nivele :
Faqet e ju rrjetë nuk mund të zbulojë se jeni duke biseduar me ta dhe se ju jeni një burim tërheqës i trafikut për ta.
(kjo është një turp dhe kjo mund të shkaktojë probleme në shumë raste, sidomos në rastin e partneriteteve të tilla)
Noreferrer Atributi është vetëm noopener dobishëm plotësues për Firefox
(edhe pse kjo mbetet një shfletues përdorur gjerësisht në Francë, kjo nuk është e Google Chrome dhe rreziqet tashmë janë më të kufizuara).

 

 

Si për të hequr shtimin automatik të
Rel = NOOPENER ET NOREFERRER sur WordPress ?

Dy zgjidhje të ekzistojnë.
1) WordPress Plugin dedikuar No noopener noreferrer – Don’t add rel= »noopener noreferrer».

ose

2) Shtoni linjat e mëposhtme për WordPress tuaj të instaluar fonction.php e.

add_filter('tiny_mce_before_init','tinymce_allow_unsafe_link_target');

function tinymce_allow_unsafe_link_target( $mceInit ) {

$mceInit['allow_unsafe_link_target']=true;

return $mceInit;

}

1
1.0 vlerësim
1 / 5 yjet (2 pikëpamje)
i shkëlqyer0%
Shume mire0%
mesatare0%
i dobët0%
i tmerrshëm100%

anuloj

 

Vlerësoni këtë artikull

Faji

1.0 vlerësim
4 tetor 2020

nuk punon

1.0 vlerësim
31 marsh 2020

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *