Член ажурирани 25 November 2020 до 3 ч 04 ме


Превземи Adobe InDesign 2020 претходно активирана


InDesign 2020 поддржува формати SVG, SVGZ et SMIL (анимација SVG мајчин) и ќе го даде излезот како векторска содржина при извоз во. PDF, HTML, EPUB или Publish Online. Понатаму, графика SVG анимираниот може да се прегледа во панелот за преглед на интерактивност EPUB г.'InDesign.

Што има ново во InDesign
Во текот на целата измината година, Технологијата за објавување беше дел од програмата за преглед што тестираше нови верзии на'InDesign. Многу додадени карактеристики беа на нашата листа на желби!

Еве список со она што можете да го очекувате од Adobe. InDesign 2020. (Забележавте промена на името? „CC“ е избришан.)

Правила на колоната
Правилата на колоната можат автоматски да се додадат помеѓу колоните во повеќеколонска текстуална рамка. Правилата на колоната може да се извлечат од подемот на горната линија на текстот до слегувањето на долната линија на текстот. Во случај на празна рамка за текст со вклучени правила за колона, правилата се применуваат од горниот вметнат до долниот вметнувач на рамката за текст. Веднаш штом има еден или повеќе знаци во блок-текстот, правилото на колоната се применува од искачувањето на горниот ред до спуштањето на долниот ред на текстот во рамката, како што е став. За да додадете правила на колоната, изберете ја функцијата во полето за дијалог Текст блок Опции (Објект> Опции за блокирање текст) или во полето за дијалог Стил на објектот

Пронајдете слични слики
Покрај функционалноста што е достапна во панелот CC библиотеки, корисниците сега можат да најдат слични графички ресурси директно од графиците поставени во нивните распореди InDesign. Да се ​​најдат слични ресурси, корисникот може со десен клик на графичкиот ресурс во документот InDesign и изберете Најди слични слики, изберете го графичкиот ресурс и изберете Уреди> Најди слични слики, или изберете го графичкиот ресурс и кликнете на копчето Пронајди слични слики во панелот за својства. InDesign ќе пребарува во Adobe Stock и панелот CC библиотеки. Пребарувањето може да се направи поконкретно со отсекување делови од изворниот клип. Сите соодветни средства ќе бидат наведени во панелот CC библиотеки.

Подобрена проверка на правопис / Обратна проверка на правопис
Како дијалогот Најди / Модификатор, корисниците сега имаат можност да ја променат насоката на нивното пребарување. Корисниците веќе не треба да се грижат дали ќе прескокнат збор по грешка и ќе мора да го пробаат целиот документ или историја за да го пронајдат тој збор. Тоа е голема заштеда на време, особено при проверка на правопис на документ кој содржи многу текст.

Променливи на политиките
InDesign сега поддржува променлив фонт, нов формат на фонт со отворен тип што поддржува прилагодени атрибути како дебелина, ширината, склоност, оптичка големина, итн. корисник да ги менува сопствените атрибути.

Доделување кратенки на стилови користејќи тастатури без нумеричка тастатура
Во претходните верзии г.'InDesign, корисниците на работната површина и лаптопот кои немаа тастатура со нумеричка тастатура не можеа да доделуваат кратенки за стилови. Корисниците сега имаат можност да доделат скоро секоја кратенка на тастатурата на стилови користејќи тастатури без нумеричка тастатура.

Главна страница
Во претходните верзии, за да се прикаже почетниот екран, корисниците мораа да ги затворат сите отворени документи. Сега, има ново копче за почеток кое ќе го отвори почетниот екран кога сакате. Новата икона им овозможува на корисниците да се префрлат од документ на почетниот екран со кликнување на копчето со стрелка или на иконата. InDesign.

Понатаму, менија што претходно беа дел од лентата за апликации (Опции за приказ и режим на екран) се додадени во лентата со алатки.

Барај Creative Cloud
Функцијата за пребарување на горниот дел од почетниот екран е подобрена. Како што пишувате, Предложените фрази за пребарување почнуваат да се појавуваат во паѓачката листа, со претходно пребарувани елементи. Лентата за пребарување сега се прикажува во центарот на почетниот екран и ги прикажува соодветните ставки во Помош / поддршка, Кориснички фонд и документи за работа.

Подреди во панелот Линкови со опцијата Скала
Факторот на скала во панелот Линкови сега може да се подреди како броеви. Во претходните верзии, факторот на скала беше подреден по азбучен ред, како што е прикажано подолу.

Поддршка за текстуален мотор за јазиците во Југоисточна Азија
Нов мотор за текст, Harfbuzz, се додава под World-ready composer. Овој мотор го подобрува прикажувањето на скриптите за следните јазици во Југоисточна Азија: Тајландски, бирман, кмер, lao et cinghalais.

Увоз СВГ
Датотеките со формат VG и SVGZ може да се увезат во документи InDesign и InCopy. Порано, SVG од библиотеките на CC беа увезени како PNG во InDesign, но сега, тие ќе бидат увезени како SVG. Прочитајте СВГ, како и мајчин анимација (НАСМЕВКА), се поддржани од InDesign и може да се извезува во HTML и ePub. Оваа опција е достапна и во опциите за опции за извоз на дијалог (Табулаторот ePub и HTML Export) и во дијалозите за извоз на HTML и ePub.


0
0.0 рејтинг
0 / 5 ѕвезди (0 поглед)
Одлично0%
Многу добро0%
просечната0%
Неквалитетна0%
ужасно0%

откажете

 

Оцени го овој член

НАВИГАЦИЈА НА ЧЛЕНОВИТЕ

Објавено во darknet обработка на податоци

Adobe Illustrator CC 2020

Објавено во darknet обработка на податоци

Adobe After Effects 2020

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *