Член ажурирани 23 November 2020 до 0 ч 08 меКако да додадете краток код на лентата за мета-наслови на WordPress


Многу едноставно да се постави.
Во досието fonction.php од твоите теми додадете ги овие две редови:

add_filter( 'single_post_title', 'do_shortcode' );
add_filter( 'the_title', 'do_shortcode' );


Тогаш само треба да го креирате вашиот краток код со вашиот омилен уредник.

База, WordPress не прифаќај кратки кодови на мета-насловот.
Оптимизација за пребарувачи, исто така наречено природно или органско упатување на француски јазик, ги вклучува сите техники кои имаат за цел да го подобрат позиционирањето на страницата, на веб-страница или веб-апликација на страницата со резултати од пребарување на пребарувачот.

Avec l'utilisation d'un shortcode et d'un plugin SEO comme Yoast SEO, le titre apparait normalement dans l'affichage de votre page mais apparaitra avec le code brut en description méta.
Les variables du modèle de titre ne fonctionneront qu'avec le champ personnalisé pour afficher la valeur des champs de titre SEO ou de méta description.
La solution : ce plugin officiel Do Shortcodes for Yoast SEO pour pouvoir continuer sans affichage des codes sur le référencement.
Attention à bien réaliser vos shortcodes, le référencement est la base de votre site web pour avoir des visiteurs.


0
0.0 рејтинг
0 / 5 ѕвезди (0 поглед)
Одлично0%
Многу добро0%
просечната0%
Неквалитетна0%
ужасно0%

откажете

 

Оцени го овој член

НАВИГАЦИЈА НА ЧЛЕНОВИТЕ

Објавено во darknet обработка на податоци Веб-страница

Adobe Photoshop CC 2020

Објавено во darknet обработка на податоци

Adobe Illustrator CC 2020

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *