Член ажурирани 5 Декември 2020 до 4 ч 10 ме

денот на објавувањето има се важни.
Но последен пат е изменета датум на една статија или познат d`une страница е подеднакво важен елемент кога субјектот е "жива" или со која се бара надградби на содржината, повеќе или помалку чести. Оваа можност не е понудено во едноставна форма на WordPress.
Зошто да прочитате тема од неколку години без да се знае и без еден ден да стане застарена содржина далноводи.
Во неколку наврати, може да се најде себе си се обидувам да се отвори страница / точка без да се знае дали тоа беше последен пат изменет.
АКО обезбедува едноставен и практичен.

Како да се прикаже датумот и времето на вашиот напис.

За прикажување на датум и време, внесете го кодот директно во PHP страници како single.php / содржина single.php или pages.php или сакате во зависност од вашите потреби.
А класа е додаден со цел да стилизирам како ви се допаѓа.

<?php
if (get_the_modified_date() != get_the_date() || get_the_modified_time() != get_the_time()) :
?>
<p class="last-updated">Article mis à jour le <?php the_modified_date();?> à <?php the_modified_time();?></p>
<?php
endif;
?>

Exemple de CSS que nous utilisons:

.last-updated {

font-size: small;
text-decoration: underline;
text-align: center;
background-color: #fffdd4;

}

Comment modifier l'organisation d'affichage de vos article en fonction de la mise à jours.

Par défaut, WordPress trie les articles par ordre chronologique inverse (du plus récent au plus ancien), ou plutôt par la date de publication.
De loin l'un des moyens les plus faciles de réorganiser les articles dans WordPress est avec une extension.
Pour quelques connaissances supplémentaires sur kinsta.
Nous souhaitons mettre en avant du code pour les plus avertis.
Une fonction ordonnant que vos publications sois automatiquement trier par ordre de mise a jour et de publication.
Les mise en avant reste toujours prioritaire, suivi des dernière mise à jours puis par ordre chronologique.

A ajouter à la suite de vos fonctions dans le fichier fonction.php de votre thèmes.

function order_posts_by_mod_date($orderby) {
if (is_home() || is_archive() || is_feed()) {
$orderby = "post_modified_gmt DESC";
}
return $orderby;
}

add_filter('posts_orderby', 'order_posts_by_mod_date', 999);

Тимот на FI


0
0.0 рејтинг
0 / 5 ѕвезди (0 поглед)
Одлично0%
Многу добро0%
просечната0%
Неквалитетна0%
ужасно0%

откажете

 

Оцени го овој член

НАВИГАЦИЈА НА ЧЛЕНОВИТЕ

Објавено во Вести

Информации Коронавирус

Објавено во darknet обработка на податоци Веб-страница

Adobe Dreamweaver CC 2020

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *