Член ажурирани 5 Декември 2020 до 4 ч 02 ме

 

Како беше неговата HTTP за HTTPS веб-сајт.
Се добие сертификат за криптирате бесплатно обновливи ајде секој квартал.

Многу едноставна и бесплатна предмет да се ажурира вашиот клуч сите 3 месец (максималниот период за слободни).
SSL For Free – Free SSL Certificates
Додадете ги следниве линии во вашиот веб сервер датотека (Apache-то во нашиот пример).
Да го конфигурирате Вашиот сервер со виртуелен домаќин, додадете и менувате внатрешната IP со онаа на вашата машина.


#NameVirtualHost 192.168.0.2
<VirtualHost 192.168.0.2>
ServerName www.french-interface.com
Redirect permanent / https://www.french-interface.com/
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}
</IfModule>
</VirtualHost>

#NameVirtualHost 192.168.0.2
<VirtualHost 192.168.0.2>
ServerName french-interface.com
Redirect permanent / https://french-interface.com/
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}
</IfModule>
</VirtualHost>

<VirtualHost 192.168.0.2:443>
Header always set Strict-Transport-Security "max-age=30000000; includeSubDomains; preload"
DocumentRoot d:/WWW/french-interface.ssl
ServerName french-interface.com
SSLEngine on
SSLCertificateFile C:\à modifier en fonction de votre répertoire\certificate.crt
SSLCertificateKeyFile C:\à modifier en fonction de votre répertoire\private.key
SSLCertificateChainFile C:\à modifier en fonction de votre répertoire\ca_bundle.crt
</VirtualHost>

0
0.0 рејтинг
0 / 5 ѕвезди (0 поглед)
Одлично0%
Многу добро0%
просечната0%
Неквалитетна0%
ужасно0%

откажете

 

Оцени го овој член

НАВИГАЦИЈА НА ЧЛЕНОВИТЕ

Објавено во обработка на податоци Веб-страница

Број на резултатите од пребарувањето WordPress

Објавено во darknet обработка на податоци

Виндоус 10 слободен (печ KMSauto)

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *